Fredag, min tur att slita.

Sitter här i full snickarmundering och är faktiskt ganska laddad på att alldeles strax dra ut i kylan och snickra. Just det, jag ska jobba hela helgen med att bygga hus tillsammans med min polare. Fan, det var längesedan jag hoppade i den här Fristads-kollektionen byggkläder och var ute o snickrade alltså. För er som inte vet det så är jag alltså snickare i botten, men tröttnade ganska snabbt på det och skolade om mig till projektledare/arrangör inom upplevelseindustrin (klubbar, konserter, musikevents etc.) istället. Känns konstigt att jag är så pepp på det här ändå. Kanske har det med cashen att göra, haha!

Dags att kränga på dojjorna, grabba hammarn & försvinna iväg ut på byggnadsäventyr...

Skönt!

Efter att ha lyssnat på borrande, dunkande, skruvande, snickrande osv. från 07.00 till 16.00 varje vardag i snart fyra veckor är vårat badrum äntligen klart! Vi har nämligen gjort en full renovering och bytt ut allt. Kakel, klinker, toalettstol, krokar, rör, avlopp, allt är nytt, plus att vi satt in ett innertak med infällda spotlights istället för den fula badrumslampan som satt där tidigare. Ska bli jävligt skönt att kunna ta en sovmorron typ i morrn kanske....


(klicka för större bild)

Tragikomiskt.

Ikväll på kanal 9 kommer en dokumentär att sändas om en familj i USA som startat en sekt som Hatar avvikande sexuella läggningar och främst homosexualitet. Judar är visst också något som inte riktigt går hem i sekten.
Anyway... dom hatar Sverige också och lär sina barn att Svenskar är ett farligt, äckligt och vidrigt folk. Detta efter att en pastor i svenska pingströrelsen skulle ha sagt något om att homosexualitet är okej och att vi inte ska se ner på människor som "lider" av detta. Se nyhetsinslaget HÄR!


Twilight


Anja & jag  hade inget att göra igår kväll och kände oss uttråkade. Vi drog ner till stan, drack en bärs på "Systrarna" och gick efter det på bio.
Var & såg Twilight. Om man frågar mig var den sådär. Lite för "mysig" och flickig på någe vis för min smak...
Anja skulle dock ge den starka rekomendationer!
Om du känner dig ful och har ett knackigt förhållande ska du ge fan i att dra med-/bli med-dragen av -din flickvän på denna. Hon kommer garanterat bli smygkär i Vampyrsnubben!


Oacceptabelt.

Tidigare i år uppmärksammades ett fall då en familjefar i Österike ertappades med att ha fängslat sin dotter och hållt henne gömd för världen i 24 år. Han hade både misshandlat och våldfört sig sexuellt på flickan vilket resulterade i 7 stycken "incestbarn".

Nu har det hänt igen, fast denna gång i England. Mannen har haft sina döttrar undangömda i källaren i 28 år, från dess att de var 8 respektive 10 år. De har blivit gravida med honom 19 gånger. 9 barn har blivit födda varav sju lever idag.
Igår fick pappan sin dom, 25 livstidsstraff, vilket jag kan tycka låter välförtjänt. Dock kan man längre ner i artikeln jag nu kort sammanställer läsa att straffet innebär minst 19 år i fängelse.

Vaddå Nitton år!!? Fyfan, ska en sån jävel "bara" få nitton års fengelse. Han har ju fan berövat två människors liv i 28 år samt alla kidsens liv sedan de var nyfödda tills nu. Han har konstant under 28 års tid misshandlat och vådtagit sina egna döttrar, och för det kan han få 19 års fängelse.


Någon mer än jag som tänker: "Skicka fanskapet till mig så ska jag fan visa vad ett rimligt straff är"?

Amen!

Att jag vart så jäkla dum & inte lyssnat på alla som lovordat detta fenomen.
Jag är såld... det blir du med!


Fegt.

Som ni säkerligen vet utses årets julklapp varje år (av Handelns utredningsinstitut)... och som ni säkert också vet står folk varje år, kliar sig på skalpen, grimagerar knasigt och tänker: "vafaen, ska jag köpa GPS till alla jag känner nu (2007)" eller "jaha, så jag ska köpa en bibel till släkten nu (1999)? etc.
Helt enkelt är det alltid ett jäkla gnäll, och jag kan heller inte på något vis förstå varför ett institut i sverige ska sitta o forska i hurvida en sak ska bli årets julklapp eller ej.
Nåväl, i år har de beslutat sig för att en upplevelse är årets julklapp. Jag tror att detta handlar om feghet. De vill inte längre höra på gnället de orsakar bland svenska pöbeln. En upplevelse kan ju vara vad fan som helst. Ingen kommer undan. "Uhh va dyrt", är ett minne blott, för i år, då kan man fan dela ut allt i från en käftsmäll till ett fallskärmshopp till "en bakdag med mig" och hävda att man bara föjt årets rekommenderade julklapp.

...Jag gnäller fan ändå, märker jag. Stackars Handelsinstitut!

En månad till jul.

24 Novermber och en månad kvar till att samla släkt & vänner, äta skinka, omelett, rödbetssallad, köttbullar, dansa runt granen, se på kalle ankas jul, äta chokladasks-chocklad och slutligen somna i en fotölj klockan 19 till tonerna av övriga vuxna släktingars snarkningar...
För visst är det så att julen på senare dar får en bli totalt utmattad och kolapsa inombords. Det hände första gången kring 20 tror jag, och sedan dess har det varit samma sak resterande julaftnar. Jag kan dock omöjligt förstå vad det handlar om. Jag menar, en helg orkar jag ju på fredagen festa från kl 18 till klockan 06 på morgonen trots att jag gått upp kring 8 på fredagsmorgonen... Men Julafton det tar knäcken på mig efter 5 timmar. Men nog ska det bli trevligt ändå! Det är så jäkla sällan jag träffar mina släktningar och mina vänner från mitt childhood, så att säga.

Det är snö här i Karlstad. Inte mycket, men den har legat i tre dagar nu.

Congrat's!
Min kära lilla mor fyller år idag. 44 tror jag... guh va dåligt att inte veta det där säkert. Anyway, stort grattis mor!
Min kära lilla svåger fyller även han år idag. 26 baljor bilr're. Grattis dude!

(Världens finsast tjejer fick bli med på korten också.)
                   Syster & Mor                            Jimmy & Baby

RIP:s
Idag är det 17 år sedan Mr. Döden kom och plockade två sköna snubbar:
Eric Carr som efter originalmedlemmen Peter Criss hade jobbet som "skinnpiskare" i hårdrocksbandet Kiss dog i Cancer.
Freddie Mercury från Queen dog i Aids.


Idag för 119 år sedan:

Installerades världens första JukeBox på en restaurang i San Francisco. Amen to that!
Till Jokeboxen fanns det 10 st hörlurar kopplade och nyfikna männsikor fick pröjsa ett nickel för att provlyssna. Givetvis blev detta en sensation och människor köade i flera dagar för att få provlyssna på denna framtidens mackapär.



Summa summarum.

Tre cigg, en 2.8:a, ett gäng chirre med dipp, en kanna saft, några godisbitar, en del gitarr-lir, tre filmer (varav en bondrulle) samt detta inlägg senare är vi framme vid läggdags... tror jag, har ju inte skrivit klart än, men gissar på att jag ska sova iaf.
Tänka sig, jag har haft en helt vit helg (jaja, bortsett från en ynka 2.8:a vafaan!). Det känns faktiskt jävligt bra, och framförallt jäkligt billigt.
Det har under helgen blivit mycket gitarrplinkande och musik-lyssnande/tittande på youtube. Helt fantastisk uppfinning det där youtube!

Shit, nu e jag toktrött alltså.. känns som om jag kommer att somna på en sekund.

Go´-natt/morron!

Senaste nytt

Tog det jäkligt pyjamas igår. Sjukt skönt att vakna upp utan huvudvärk & "fuck-vad-jag-brännde-stålar-igår-ångest"! Satt hemma & jobbade/planerade lite inför DasBoot. Jag är personalansvarig för denna festivalkryssning så det finns lite att göra nu såhär 2 veckor innan. Ikväll vettifan vad det blir. Fuderar på att styra ihop ett gött gäng, jamma lite i repan o sörpla i oss några pilsner under tiden. Hur som helst så blir de nog faktiskt lugnt på alkoholkonsumtionsfronten idag med... Otroligt!

För er som missat det: Guns n' Roses har släppt hela plattan på myspace nu. Lyssna Här! Jag tänker inte säga så myket om vad jag tycker... än. Har du några spontana åsikter?


Ryan Air har planer på att införa extra lyxiga klasser på vissa resor. "Bed and Blowjob" är arbetsnamnet för detta. Att det faktiskt skulle delas ut avsugningar ombord på denna klass dementeras dock av bolagets kommunikationschef. "Det är bara ett sätt att utrycka den lyxoösa service som erbjuds på denna klass", säger han. Jävlar vad lyxigt det låter, eller? Jag tycker snarar det låter som ett billgt, skabbigt place i Reeperbahn.

/J

Early news of thursday:

* I natt drömde jag att jag lirade hockey tillsammans med Foppa, Sundin & gänget i svenska landslaget (eeeh,  jag spelar väl inte hockey, vad kom det ifrån?). Jag var duktig iaf & gjorde tre mål mot Tjeckien.

* En fakir som gästade radio-/TVprogramet The Voice i morse påstod att alla människor varje dag bör ligga på en spikmatta. Detta stimulerar akupunkturpunkter och ger avslappning. Må bättre - Köp en spikmatta idag vettja!

* Bröderna Schulman har utlyst en tävling. Den som häller en hel öl över Nicklas Strömstedt och fångar detta på film blir belönad med 17 000 kr(!). Vem fan skulle inte göra detta? Jag skulle lätt letat upp honom & fått jobbet gjort om jag bodde i sthlm. Han har ju gått ostraffad ända sedan GES debuterade, vilket är skandalöst!

* Människan skulle inom några år dö ut om det inte fanns spindlar. Detta hävdar djurexperten Jonas Wahlström (skansens chef sedan slutet på 70-talet).

* Jämställdhet tas på allvar på Lillerudsgymnasiet i Karlstad. I två år har elever kämpat för att även män ska få ansöka om att bli Lucia. I år godkänndes detta och en ung man ställde upp och blev nominerad. Senaste veckan har han blivit hånad och mobbad, vilket skapat rubriker i stora svenska medier som Aftonbladet. Nu hoppar snubben av valet!
- Gött med jäställdhet!


Spännande morgon! Nu ska jag glida upp till Davva o dricka dagens morgonkaffe.

/J

Myspace at night

Inatt satt jag uppe så jävla länge för att försöka lista ut hur fan myspace funkar nu för tiden. Har inte använt det på något år och nu är allt helt annorlunde, bakvänt och på svenska, fy fan! =P
Nåväl, jag satt i flera timmar med skiten bara för att kunna lägga upp tre ynka låtar som jag och krobin gjort med vårat seriösa ploj-beach-band "David Hasselhoff".  Lyssna!!

Fy faen vilken huvudvärk jag har idag. Känns som om nån form av sjukdom är på G in alltså. Är helt hängig, stel i lederna och fryser... Damn, orka det!

Ny dag, nya äventyr.

Summering Tisdag:
På har det blivit onsdag. En stor del av tisdagen ägnades åt att planera, rekrytera och förbereda inför festivalkryssningen DasBoot, för vilken jag är personalansvarig. Har gått jävligt bra och jag är nöjd nog för att kunna gå till sängs snart. Har även hjälp Anja med sitt UF-företag. Skrivit affärsplan. Gick sådär, dock inte klar ännu. Åt lagfilé ris och bearnaisesås till middag. Gott. Lirade lite gitarr. Tänkte att jag skulle leta fram min bankdosa som sedan några dagar tillbaks är spårlöst
försvunnen. Crap!


Goda ting framöver:
Led Zeppelin har släpp en ny biografi; When Giants Walked the Earth: A Biography of Led Zeppelin, Som tydligen ska fokusera mest kring all skit och alla smaskiga detaljer som inträffade under Grabbarnas strohetstid (skulle vilja skriva störsthetstid för att beskriva det rätt, men de går ju inte!). Denna ska nog beställas!

Jag ska antagligen, om allt går som planerat snickra nya beach-låtar tillsammans med Krobin i helgen. Vi har sedan en lång tid tillbaks 3 färdiga låtar och satsar nu på tre nya, med förhoppningar om att släppa en fullängdare i framtiden. Beachbandet heter David Haselhoff och är alltså ett seriöst plojjprojekt.
Defärdiga låtarna kan och ska från och med i natt avnjutas på myspacen
Här!!


Nu blirre Go'natt...

Varför?

Bloggportalen.se är en sida där bloggare kan registrera sin blogg för att lättare synas bland vimlet av bloggar och således få fler läsare. På denna sida kan man söka på en bloggares namn för att hitta dennes blogg samt söka på bara ett ord, t.ex. Pirater, vilket då gör att de senaste blogginläggen registrerade bloggare skrivit som handlar om eller innehåller ordet Pirater visas... du hajjar va? (eller är du från whales?, hahahaa... sorry kom av mig lite).

Hur som helst. Jag var inne på bloggportalen.se nyss och kollade lite. I höger kant visas en topplista på de mest sökta orden just nu, samt en på om de procentuellt gått + eller - i antal sökningar... nåväl, det som fascinerade mig med detta var de första topp-10 mest populära sökorden:

#

Term %
1 (1) - sexnovell +1%
2 (2) - sexblogg -9%
3 (4) onanera +30%
4 (5) sex +37%
5 (3) fildelningslagen -54%
6 (7) gummistövlar +6%
7 (9) blondinbella +4%
8 (12) stayups +26%
9 (17) dildo +46%
10 (18) swingers +44%

Jag undrar två saker... Är folk verkligen så jälva intresserade om att läsa andras bloggar som handlar om sex, porr etc?
Varför gummistövlar?
Fildelningslagen kan jag förstå att den är intressant att diskutera... men som ni ser har den gått ner 54%. Blondinbella är knasigt nog det enda som makes sence... och jag som inte förstod det ens. Hmm..

Snart dax..

Den 23 november smäller det. Ett av världens mest välkända och omtalade hårdrocksband släpper "äntligen" sitt sjätte studioalbum... vilket påbörjades 1994.
För X antal år sedan släpptes skivan vilken kom att introducera mig för ett band som på samma vis som en true hartbreaker charmar sitt lilla tonårsoffer, knullar henne så länge det behagar och sedan dumpar henne i rännstenen skulle komma att charma mig, ge mig våldsamt sköna musikaliska orgier och sedan visa sig vara crap och krossa mitt lilla hårdrockshjärta.
Jag snackar om 1987. Jag snackar om Apetite for Destruction och jag snackar om Guns N' Roses...



En sak som stod klart efter denna helt snuskigt bra skivdebuten var att grabbarna som då var kring 25 bast hade överträffat sig själva och hela rockvärlden.
De skulle fan inte få det lätt om de ville hålla ribban på samma nivå till kommande skivsläpp... och för att höja den skulle det fan krävas mer än en Javier Sotomayor.



...och utför gick det. Till en början väldigt sakta, men ändock säkert. 
"G n' R Lies" från efterföljande år höll ändå bitvis och tvillingplattorna "Use your Illution 1 & 2" från 91 var inte långt efter. 1993 spottade Gn'R ur sig The Spaghetti Incident? och jävlar vad tokigt att de ens satte frågetecknet efter den titeln.
Det hade väl fan till och med den tondöva snubben som blev utkastad från musiklektionerna i knatteskolan kunnat höra att det lät som spaghetti & köttfärre smakar...
utan ingredienserna köttfärs, tomat och lök, och vettifan om han inte sitter där, kliar sig på skalpen och funderar över om där ens var några spaghettis i den bajsbruna röran...


Och nu den 23:e november är det som sagt alltså "äntligen" dags för ännu en skiva, vilken bär det fantastiska namnet Chinese Democracy.... för ni alla där ute är väl medvetna om hur fantastisk demokratin i Kina är, eller? Om jag kan skriva mycket skit om spaghetti och köttfärsås, så ska ni bara veta vad jag kan skriva om demokratin i Kina.
Med detta sagt, så förstår du kanske vilka höga förhoppningar jag kommer att ha om denna platta.


Hur känns det där ute, några högre förhoppningar?

/J

Visste du att Jag...



- En gång odlade Mustasch? (Funderar på att göra det igen...)




- En gång hade jag kort blonderat hår med så kallad "tin-tin" frilla. Jag gick även på gym 4 dagar i veckan. (tyvärr äger jag inget bildbevis, men om någon av er där ute gör det, maila det till mig så lovar jag att ladda upp det).


- Var tolv år när jag två dagar före julafton ramlade in i pappas hall, full som en kastrull efter att ha vart hemma hos en ökänd (några år efteråt död-) alkoholist (Ero hette han) och druckit hembränt. (någon har kanske mot förmodan en bild även på Ero, haha?).


-En gång försökte att beställa en McAnna med Pussmeny på McDonalds. Då jag nekades av Anna i kassan, hoppade jag upp på disken, drog ner brallor + kallingar till anklarna, började dansa och säger: "Kolla på det här då!". Hon och några kollegor börjar asgarva och en vakt stormar in görandes det motsatta. Han försöker beordra mig att dra upp byxorna, vilket jag inte gör. Blir därefter utburen på vaktens axel med stjärten i vädret. hmmm...


- En gång hade jag en ruskig nära-döden-upplevelse. Jag ramlade ner från ett ca 9 meter högt hustak. Mirakulöst nog fick jag då jag rasade över takkanten syn och tag på stupröret, vilket gjorde att jag kunde hålla mig på "rätt" håll (alltså fötterna neråt) och bromsa fallet lite, lite grann. Uppskavda händer, ont som fan i ben & fötter samt en rejäl jävla chock blev resultatet.


- Det fulaste kort på mig själv jag någonsin sätt är... detta --->


More to come...


Pineappel Express


I lördags var vi för jävla trötta på alkohol och kände att vi skulle pröva något annat. Det blev bio tillsammans med Johanna och Jonas. Allvarligt talat så hade jag faktiskt inte alls några större förväntningar. Jag har aldrig vart så jäkla förtjust i bio utan tyckt att soffan hemma är jävligt bra. Man kan pausa när man vill, man kan äta vad man vill hur man vill, man kan sitta hur man vill och till och med lägga sig ner om man vill... ja, you get it. Dock blev det asbra. Jag har inte vart på bio sedan jag var på Pirates of...1 i Borås för ca 4 år sedan. Filmen var as-kul! Den var fylld av "röka-på humor", vilket är skoj. Alla som har en positiv erfarenhet av att bli stenad kommer garanterat skratta... inte för att jag vet något om det, men en kompis sa det..

Bottom line - Se den!

Det blev bra det...

Helgen har för över en timme sedan avslutats och en ny vecka inleds, sakta men säkert... Hoppas du som läser detta, precis som jag, haft en jäkligt skön och skoj helg! I fredagens inlägg skrev jag att jag var medlurad på födelsedagsfest och maskerad... uppenbarligen överlevde jag! Det visade sig bli en ganska hyfsad kväll ändå, trots omständigheter.
Kvällen började med förfest hos en smurf. Med på festen fanns även ett ex av bumbibjörn, en porrig tomtemor, en stjärngosse, huvudrollsinnehavaren i Clockwork Orange, Rollergirl, The Joker, Rödluvan... plus jag och Anja i form av hippies (jajaja, jag missade säkert någon. Gnäll då!).
Vi var helt enkelt en fin samling göttepösar. Dock var det så att musikutbudet som smurfen hade att bjussa på inte riktigt hör hemma i mina trumhinnor. Alla som är något sånär normalt funtade vet ju att musiken, tillsammans med sällskapet och alkoholen är en av huvudingredienserna i en bra fest. Jag brukar inte vara kräsen alltså. Alltifrån lite skönt negerdunk till rockabilly till R&B och komersiell pop kan funka för mig (när man är på bortafest får man ju faktiskt sänka sig lite ibland...), men på den här festen snackar jag om sådant som hellre hade fått mig att välja tinitus. Plattor som Yabbadabbadance 22, Absolute Music 79 etc etc... Yeah, vilket paradis!



Framåt 22-tiden for vi vidare in till main event of the evening. Tyvärr kan jag inte säga så mycket om denna förutom att jag glömde min gitarr, bartendersarna var tvärkassa, jag blev full och självklart var det massa kändisar på plats. Anders Borg var dock min solklara favorit!


Kvällen slutade med att vi var jättefulla och glada och hoppade runt på torget Jag, Anja, Jonas och Johanna (hmm, kom precis på att jon skrev ett inlägg härom veckan om att folk på j har roligare... det är nog sant! Anja har ju ett i namnet ändå, så hon är nästan lika rolig som oss andra...) Jag tog något jag kallade för acionfoton, vilket innebar att jag sprang runt och tog kort på allt och alla, varesig de ville eller inte. Det hela slutade med att jag givetvis tappade Anjas kamera i marken, den gick sönder och hon var svinarg. Jag lagade den dock i lördags morse. Då blev hon glad igen. Jippi!

En av Obelix bautastenar, Zorro eller en brödrost...(?)

Julia, en av min kära flickväns kompisar fyller år och ska dagen till ära ha födelsedagsfest a'la maskerad... Givetvis är jag medlurad* på detta spektakel. Jag får alltid lite ångest när tillställningar som dessa dyker upp och känner att det blir sån jävla press. Anja säger att jag är tråkig om jag inte följer med, hennes bästa väns pojkvän, Jonas, vill inte gå om inte jag går och då tycker Johanna att det är tråkigt och bla bla bla... Jag slår hellre upp ett cirkustält på mina axlar och bjuder in bröderna Bronett och deras show. Du förstår säkert.
Utöver denna press följer sedan dilemma nr. 2 - maskeradkläder. Vad fan ska man klä ut sig till? Med mig är det så att jag är aningen pedantisk och noggrann i saker jag tar för mig att göra... även så om jag ska klä ut mig. Jag gillar inte att klä ut mig dåligt. Jag vill fan att det ska bli bra och satsat. Jag vill gå in för det. Fattig som jag är har jag inte råd att investera i tillbehör och få det så bra som jag vill och har därför varit bitter och slopat flertalet idéer som dykt upp.


Dock kom jag och Anja igår på en alldeles utmärkt utstyrsel som inte kräver några investeringar för att det ska bli bra... Vi ska klä ut oss till ett flummigt hippie-par a'la Woodstock 68'. Kommer tack vare min sköna polare Bous, som jag fick låna läckra kläder av, att bli asbra... Så nu är jag, och således Johanna, Anja och Jonas glada och nöjda!

Uppdatering och foton från kvällens tillställning följer...

Peace!

*läs medtvingad

En dos av tröst...

Några veckor har nu passerat sedan mannen, myten och legenden återigen dök upp i våra biografer. Karaktären är i och med föregående rullen Casino Royale inne på sin sjätte skepnad. Jag har i hela mitt liv vart en 007-fantast in i själen och sätt varenda rulle fram till CR flertalet gånger. Jag menar, vilken grabb diggar inte snabba bilar, sagsmål, bomber (i två bermärkelser), galna uppfinningar och framföralt brudar!?


Nu börjar jag dock i ärlighetens namn bli jävligt orolig. Jag har inte sett den senaste rullen än och börjar överväga att skita i det helt faktiskt. Efter att jag snackat med några vänner som sett den känns det inte alls bra... James raggar bara på en(!!) brud (som han dessutom blir kär i), det finns inga coola och galna uppfinningar, knappt några tuffa bilar, James har känslor som en liten flicka... ja jag vet inte allt vad jag hört.

Filmens titel, Quantum of Solace, syftar nog trots allt till det jag och adra Bondfans antagligen kommer att söka efter att ha sett filmen... nämligen En dos av tröst.

...And justice for all


Igårkväll då jag satt på stolen ämnad för ändamål nr 2 började jag bläddra i musiblaskan "Groove" vilket faktiskt är en jäkla skittidning så det passade bra. I detta nummer fanns dock en vettig artikel. En intervju med Metallicas batterist, Lars Ulrich. Det hela skulle egentligen bara handla om bandets nya skivsläpp "Death magnetic", men svävade sådär som det lätt gör, ut i musikrymden.


Tillslut började de samtala om Ulrich förslitningsskada i vänster axel. Reportern säger lite stöddigt att Stones trummis kör ju för fullt fortfarande och han är ju 65! Ulrich svarar trött tilbaks, jo men han har ju fan inte lirat Fight Fire with Fire i 25 år heller"...
-and he makes a point, does'nt he?

Reportern frågar sedan hur länge Lars tror att han kommer hålla på, varpå svaret blir:
"Så länge det är fysiskt möjligt. Dock har jag på senare år jagats av en och samma mardröm... Jag sitter där på scen bakom trummorna och piskar skinnen till "Jump in the Fire" och plötsligt så lossnar min vänsterarm och flyger ut i publiken, som såklart sliter den i stycken. Jag sitter där bakom mina trummor och ropar: -Hey, kan jag få tillbaka min arm!"



Haha, jävligt kul! "Hey, kan få tillbaka min arm!"

Childhood of the 90's...

Afasi Och Filthy Feat. Snook - 1990 Nånting

En tsunami av nostalgi sköljer över mig. Jag känner hur flashbacks från vad som näst intill känns som minnen från ett föflutet liv drar mig med ner och slukar mig till fullo. Allt stannar upp. Hur lång tid det går vet jag inte. Jag bara sitter där i soffan, helt uppslukad av denna tillbakablickens våg... och jag njuter.

Jag misstänker att alla andra som liksom jag är födda på åttiotalets första hälft kommer att känna sig hemma i det jag nu kommer att skriva om, för vem fan gillade inte Michael Jackson, Turtles, Super Mario Bros, och vem fan tävlade inte i vem som hade snyggast och längst limpa-sadel på bajken?? Herregud vilken tid!

Minnet är tyvärr inte så starkt så jag har allt i kronologisk ordning, men det spelar ingen roll. Skitsamma om limpa-sadeln var 91, turtles 95 och Super Mario 93... jag ser denna period som en enhet, som en tid som står och talar för sig själv, för visst var den förjävla bra!?


Bajken. Shit alltså, dessa cycklar. Hur många gjorde man åt med egentligen? Jag tror säkert att jag mellan 7 & 12 års ålder förbrukade minst 2 cyklar om året. Dock var det ju så att hojarna på den tiden inte var så avancerade. Jag snackar ju liksom inte växlar och mountainbike utan BMX och Limpa-sadel-cycklar. När de pajade samlade man reservdelar, mekade och lagade prylarna. Dagarna spenderades åt att leta upp stora hopp och ha längd- och höjdhoppstävlingar.

Den tiden som inte gick till att fixa cyckeln ägnade jag åt att leka McGyver och bygga coola låtsasbomber eller åt att lyssna på Michael Jackson och imitera hans moves framför spegeln. Vem ville inte ha hatten, vita skjortan med vita linnet under och svarta brallor!? Undra hur många gånger mina klasskamrater fick se mig framföra mina michael-moves på klassenstimme i plugget asså...


Hur många gånger bråkade ni om vem som skulle vara vem när man lekte Turtles? Vem av er har aldrig ägt en butterfly? Vem dyrkade inte NBA's Michael Jordan och Magic Johnsson som var de bästa basketspelarna världen skådat? Hur många timmar har du lagt på att kunna besegra Koopa i Mario Bros 1? Vem av er har inte köpt Bananaskids och Salta kulor på badhuset? Spelade du aldrig kula? Du har väl ägt ett par sockiplast? Megaman 1 på Gameboy? Visst såg du väl barnprogrammen Ika i rutan (och var livrädd), Pippi Pelikan & Täppas?





Jag vet att jag säkerligen glömt ett gäng viktiga saker... skriv gärna fler i kommentarer om du har några givna!

/J

Upprörande.




Undra om inte Mr. Krarup kan köpa ett par vinterstövlar till lille Arvin...





Fantastiskt!

Om du någon gång får en son och har funderingar på vad du skall namnge gossen så tycker jag att Snorre är ett jävligt festligt namn... Det är till och med ett forna hövdning-namn från vikingatiden. Do it, do it!

Senaste nytt

Som jag nämnt i tidigare inlägg har jag kronisk förkylning, alternativt höst&vinter-allergi. Detta innebär att jag under perioden början på oktober till slutet på april konstant lever med lite extra snor i näsan, slem i halsen och lätt huvudvärk... och så har det varit varje år sedan... hrm, länge sedan!
Nu är det dock så att jag blivit förkyld. Ja alltså utöver den förkylning som tycks vara mitt alldagliga tillstånd denna årstid har jag blivit mer förkyld. Fy fan! Ge mig någon form av sjukbidrag och sänd mig till varmare breddgrader!! Jag röstar!



Jonas Åkerlund, ni vet han som gjort flera musikvideos åt bl.a. Madonna, U2, Metallica mf. har nu släppt en ny rulle...
alltså en spelfilm! Namnet är The Horsemen och ska tydligen vara släppt 10:e okt 2008. Jag har fan inte hört eller sett något. Har du!??
Du som inte kan förstå varför jag är så ivrig att se denna rulle har förmodligen inte sett Spun... Gör det!



Black Ice är namnet på ännu ett mästervärk. AC/DC (aaamen!) har nyligen släppt ännu en platta och är således uppe i det gedigna antalet 16 studioalbum sedan första skivan High Voltage 1975. Släppet av ny skiva medför världsturné i vilken även ett stopp i Sverige inkluderas. Senast Mr. Angus stod på scen i Sverige och levererade bluesriff som bara han kan var sommaren 2001 och det är det bästa jag sett!
- Jävlar vad jag längtar till Globen 20:e februari!



Det börjar bli förjävla frustrerande det här med A-kassan. Fan vilken sjukt lång tid de ska ta på sig för att läsa igenom fyra papper och sedan sätta in pengar till mig. Galet! Måste erkänna att jag börjar bli lite frustrerad över att inte äga några som helst pengar... Jag har nu gått pank i tre,fyra veckor (förutom de 3 lakan jag fick låna av far min för att pröjsa räkningar i slutet på okt) och visst sätter det perspektiv på livet, och visst har jag haft det jäkligt kul och bra ändå, utan pengar. Men som sagt, nu är jag lite trött på det. Jäkla myndigheter. Ska alltid sturla och jäklas med mig. nåväl...


"Var inte orolig om det känns bra. Det går snart över". - Afrikanskt ordspråk.

Dagens säg:

Jag mådde lite illa innan och var trött som fan... Anja säger:
-"stackars baby, jag gör några svällda tomtar så mår du bättre sen!"



Död Revolutionär

Det eminenta facebooktestet "vem kommer du vara om 10 år" räknar efter att jag svarat på typ 10 skitfrågor ut att jag om tio år kommer att vara en död revolutionär...

Trots att jag finner tester som dessa jävligt irriterande och dryga valde jag att göra det i brist på något vettigt att göra. Ändock känner jag mig faktiskt ganska hemma i mitt svar. Det känns inte på något vis omöjligt att jag faktiskt är en död revolutionär inom en tioårsperiod.

Motiveringen till hur jag skall bli en död revolutionär slutade så som följer:
"Tidigt en måndagsmorgon kapade du en månraket och styrde den mot Eiffeltornet. Varför vet vi inte. Och nu är du död. Men det är som sagt mest en definitionsfråga."




Det visste du inte om mig...

För omkring tre år sedan pluggade en polare till mig på KY-utbildningen fotografi & digital bild på brobygrafiska i Sunne. Han började då jobba med ett fotoprojekt som innebar att fotografera nakna människor... dock gick det hela inte som planerat för det fanns så lite folk som ville vara nakna på hans foton.
Jag tyckte lite synd om han och hävde någongång lite smått på lyset ur mig något i stil med; "äh, fan jag kan ställa upp på det där asså, de e lugnt". När jag hade detta sagt fanns det ju ingen återvändo... (... Faan jens, du vet att du ska hålla käften om näst intill allt på fyllan!...)

Sagt blev gjort och inte nog med det.. Johan la upp dessa bilder på något som kallas för fotosidan, där fotografer från hela sverige lägger upp sina bilder och diskuterar fotografering. Något halvår efter denna händelse ringer Johan till mig och säger att han fått ett samtal från Fotomagasinet "Kamera & Bild". De ville publicera bilden i sin tidning. "- ja, vafan gör det!", svarar jag och godkänner det hela.

Någon månad efter detta kunde man helt enkelt gå in i vilken butik som helst som säljer tidningar/magasin och slå upp ett foto av mig naken. Spexigt!

Såhär såg detta alltså ut. Givetvis måste jag be er tjejer samt homosexuella män om ursäkt för censuren. Förstår att det är jobbigt...
Ni som vill ha bilden ocensurerad kan maila min flickvän och fråga om det är okey. Om så är fallet kan jag skicka ett ex inklusive signatur, Haha!







En gång i tiden var jag jude

Jag förstår att detta låter jävligt knasigt. Men tro det eller ej, det är sant! Hur kommer då detta sig? 
Ja du, den som frågar kanske får svar...

Yes, även jag hade en kippa/kalott under denna period...

Dagens kommentar:

 




Jag och Davva var och handlade på Pekås för en stund sedan.
När vi gick ut från affärn' står det en rottweiler fastbunden utanför... David säger: "Åh, jag vill bara gå fram och brotta ner den!"

-Sjukt kul!









Skön kväll.

Klockan är 18. Det är kallt som fan. Regnet piskar i ansiktet och vinden ilar. Jag befinner mig på Karlstads tågperrong och har precis vinkat av min skatt. Hon ska fara till Oslo över helgen och hälsa på gamla vänner. Så fort hon stigit på tåget traskar jag & Davva i idiotfart mot Harrys för att gömma oss från väder och vind. Vi sätter oss vid ett fönsterbord och beställer in två kaffe, som pga Dannes jävla "oj,-jag-missa-bussen-två-gånger-i-rad-stajl" dricks upp och fylls på alldeles för jäkla många gånger.


En och en halv timme senare, när Danne väl dyker upp är jag så satans speedad på koffein att hjärtat gör volter och händerna darrar likt asplöv.
Jag kastar på mig skinnjackan, säger adjöss till Davva som ska stanna kvar och knega på Harrys resten av natten och går ut i kylan tillsammans med Danne och Sefton, som även han dök upp. Vi börjar med bestämda steg glida mot Herrhagen och replokalen. Det är tajm att hälla i sig några pilsner, lira några riff och ha en skön kväll...

Någon timme, ett gäng toner och några bira senare dyker även Cat från Deathstars upp för att vara med o jamma lite. Alltifrån Funk till rockabilly till renodlad hårdrock manglas loss och vi mår bara förjävla bra!


Danne, Sefton, Cat... & Mr. Jimi Hendrix -->

När uret är kring 22.30-snåret måste vi sjappa för då kommer securitas och larmar byggnaden som Mamakins & The Brytes replokal ligger i. Vi står utanför en stund, röker någon cigg och konfererar om vart vi ska ta vägen härnäst. Cat ringer tillslut sin flickvän, kastar på den snälla pojkrösten och frågar om det är okey om han tar med några polare hem till deras lya en kort sväng.
Hon tycker det är lugnt och vi glider dit.
När vi kommer ligger Camillla och halv-slaggar i soffan. Vi börjar snacka skit, lyssna på musik och dricka mer bärs. Helt plötsligt vaknar även Camilla till och kan inte motstå frestelsen... så hon korkar upp två flaskor rödtjut samt likörer i alla möjliga tokiga smaker.

En kort sväng blir till en jävligt lång sväng och framförallt blir vi alla jäkligt fulla, vilket inte riktigt stod på dagens to-do-lista. Men, men... man lever ju inte så jäkla många gånger så det gäller att passa på innan man dör i skrumplever.
Framåt halv3-snåret kommer dock Cat & Camilla på att de ska upp och jobba om 6 timmar. Kvällen dör ut.

Jag & Danne catchar bussen och far upp till Rud där jag bor. Bous, en skön polare bor också på Rud. Vi tänker att han säkert vill ha sällskap kl 4 på natten, drar dit, springer in och slänger oss på Bous i sängen och leker lite lagom homosexuella lekar med honom. Han tycker nog att det är jävligt frustrerande, men vi är fulla och roade.
Framåt fem snåret drar vi hem till mig och däckar på typ en sekund...

Goa göbbar i Bous hiss...

Skön kväll!

/J

En hyllning till Nittonhundraåttiofem...

En mörk vinterdag i början på Januari 1985 kör en folkabuss i diket. Mannen vid ratten försöker förgäves komma loss. Ett par stenkast därifrån ser han en bondgård. Han beger sig ut i den piskande snöstormen och springer mot denna bondgård för att finna hjälp med att få loss sitt fordon ur diket. Bonden är sur och förklarar för mannen att han inte tänker bege sig ut med sin traktor i ovädret utan säger åt sitt oväntade besök att gå tillbaks till folkan o vänta där tills stormen lagt sig.
Mannen svarar då: "Okej, då går jag till bussen och hämtar min höggravida fru så får hon föda vårt barn i ditt kök".
Bonden har lika lätt att gömma chocken som jag skulle haft att gömma dicken på en visit i playboy manision, ni förstår...
Det blir genast fart på bonden och en kort tid därefter är mannen på vägen igen och kommer lite senare fram till BB på Skövdes sjukhus.

Den femte Januari föds jag.




20:e Januari: Ronald Reagan svär den amerikanska presidenteden för andra gången.
14:e Februari: Dollarn pendlar mot 10-kronorsstrecket och det svenska bensinpriset går upp över 4:50.
20:e Februari: Clarence Nash, Kalle Ankas originalröst dör.
26:e Mars: Keira Knightley föds (Amen!).
28:e Februari: Uriah Heeps sångare, David Byron dör. (god damn!)
28:e Mars: Konstnären Marc Chagall dör.
2:a Maj: Lilly Allen föds.
1:a Juli: De svenska fem- och tjugofemöringarn upphör att gälla.
13:e Juli: Välgörenhetskonserten LiveAid sänds över världen.
25:e Augusti: Löpartävlingen Tjejmilen arrangeras i Stockholm för första gången. 65.000 kvinnor i alla åldrar deltar.
1:a September: En fransk expedition finner utanför Newfoundlands kust vraket från Titanic som sjönk 1912.
13:e Oktober: Tage Danielsson dör.
18:e November: Den tecknade serien Kalle & Hobbe publiceras för första gången i ett antal amerikanska dagstidningar.
27:e November: Halleys komet passerar jorden.
12:e December: Keybordisten Ian Stewart, även känd som Rolling Stones 6:e medlem, dör.
18:e December: Tillbaka till Framtiden har svensk premiär.

Anders Eklund vinner EM i tungviktsboxning
Nintendo lanseras i världen (aaaamen!)
Kikki Danielsson vinner melodifestivalen med låten "Bra Vibrationer"
Guns N' Roses bildas (aaaaamen!)



Hmm, överlag var det kanske ett bra år trots min födsel...

WednesdayJensday

Uppstigen för omkring en timme sedan. Morgonkaffet bubblar i bryggarn' och dagens första cigg skall väl inom snar framtid tändas. USA's nye president har korats, Barack Obama heter mannen som den 20:e Januari 2009 får ställa sig inför sin nation samt övriga världen och svära presidentseden och därefter börja styra sitt land och sin värld. Hur detta går återstår att se...


Själv ska jag efter mitt sedvanliga morgonhäng sätta igång att styra mitt land, min värld. Dagens agenda innehåller livsviktiga uppdrag som skall lösas och stora, betydelsefulla hinder som skall passeras. Först skall jag till exempel få på mig lite anständiga kläder i utbyte mot de mysbrallor och linne jag bär just nu. Därefer ska jag till banken för att sätta in pengar... detta för att sedan kunna gå hem och betala räkningar via nätbanken. Jag skall även köpa ett frimärke, dänga på det på ett brev som jag sedan skall kasta på brevlådan... Ja, that's about it. Haha!

Får se, efter dessa avancerade uppgifter har jag fritt arbete resten av dagen. Kanske blir till att äta lite idag med, blogga lite, kolla efter lite nya jobb via nätet och fiiiifaaaen vad jag är sugen på att lira gura. En av skönheterna är dock instängd i replokalen tillsammans med ena stärkarn' och jag har ingen nyckel dit. Polarna som har det är borta, damn! En gura är i vår lägenhet som renoveras just nu och den orkar jag inte hämta.
Kanske iaf borde dra och kirra min aukustiska gurka.. då får jag ju lira lite iaf. jajaja, vi får se vad det blir.



Ciao!

Vad händer?

Klockan klämtade nyss halv fyra och här sitter man i en jävla soffa i Karlstad och skriver blogg samtidigt som jag lyssnar till Fredriks & Filips skitsnack kring USA's presidentval som i natt avgörs. Det är när jag börjar fundera över vad fan jag gör uppe vid den här tiden på en tisdag/onsdag (tjoho, jag vet vilken dag det är!) jag inser hur lite jag egentligen har att göra, att anpassa mig efter. På ett sätt är det jäkligt skönt, samtidigt som det på ett annat vis är lite skrämmande...
Men vafaan. Jag vet faktiskt inte heller riktigt vad jag helst skulle vilja göra just nu istället för att vara en jäkla slacker, så jag tror jag slackar ett tag till.

Hur ska man göra för att få ut allt man vill av olika lägen? Samtidigt som jag de senaste åren av hårt arbete fått jäkligt mycket;  nya vänner, erfarenheter, kunskaper etc. känns det som att man missat en hel del också. T.ex. hur skönt det kan vara att bara ge fan i allt, inte ansvara över något mer än att jag överlever samt att få lite distans och perspektiv på min plats i världen...
och när man väl kan zooma ut såhär långt och se sig själv på jorden ur en väldigt objektiv synvinkel så ser jag hur jävla bra jag ändå har det...

Gött i Bött!

Världens mäktigaste man... huh?


Då är det åter igen dags att rösta fram vem av två män som tillsammans med sin familj skall få den stora äran att flytta in i ett stort vitt hus i staden Washington DC, USA . Aldrig förut har det Amerikanska presidentvalet varit så uppmärksammat och bevakat som i år. Hela världen tycks hålla andan. Den tycks nästan skaka och svettas av nervositet. Allt detta handlar om en sak;
-Vem som skall bli USA's nästa ledare och därmed den som alldeles för ofta benämns som världens mäktigaste man.

Jag kan inte på något vis förstå varför större delen av världen (den som alltså ligger utanför USA's landsgräns) skall hetsa upp sig, stressa, vara nervösa eller över huvud taget bry sig så mycket som den tycks göra om denna händelse.
Okej att man kanske kan tycka att det på något vis kan vara lite intressant eller spännande att följa detta, men allvarligt...
Tror så många människor att detta val faktiskt kommer att påverka världen så jäkla mycket vem av dessa kandidater det än blir som betitlas president? Och, främst av allt: Övriga världen (fortfarande den utanför USA) kan inte på något vis alls påverka detta val på något sätt. Det blir helt enkelt den det blir.

Jag läste idag att det till och med fanns vissa länder/platser i världen som hade infört någon typ av extra ledighet (alltså typ röd dag, eller halvledig dag) för att folket skulle kunna följa hela valet... sjukt!

Alltså kort sammanfattat:
Inte nog med att det här valet, endast valkampanjmässigt, kostar över 1 jävla miljard dollar (alltså tusen miljoner dollar!!), utöver det ska tiotusentals, kanske hundratusentals eller kanske, kanske miljontals människor vara lediga från jobben världen över (räkna på vad det kostar om du vill). Till detta kan man lägga till vad alla omställningar, omorganisationer, avgångsverderlag för de sittande makthavarna i USA som tvingas avgå etc etc etc... listan kan göras hur lång som helst!


En artikel som en (faktiskt Amerikansk) forskare/proffessor skrivit om årets val var att den totala kostnaden för detta presidentval globalt sett skulle landa kring 30 miljarder dollar... all inclusive så att säga.
Detta är alltså lika mycket cash som BNP (alltså det samlade års-värdet av ett lands totala konsumtion av produkter och tjänster, plus värdet av bruttoinvesteringar, plus värdet av exporten minus importen) i Bolivia eller Mosambique.

Det är helt sjukt att ett enda val som i sista änden står mellan TVÅ män ska kosta lika mycket stålars som att driva ett helt land i ett år!

För att göra det hela klarare måste jag fan även dra till med räknesätt a'la Jens... jag räknar i bärs. "hmm, ska jag köpa pizza + dricka för 80 spänn?... Nejfan de e ju 8 bärs på systemet ju!"
Presidentvalet kostar helt enkelt ungefär 3000 bärs var till hela sveriges befolkning! Sug på den du!



Over and out!

Förlåt för senaste inlägget...

Jag förstår om det upprör, gör ont och känns jävligt fel för somliga av er att jag råkade skriva att det var Mr. Christer som sjöng om teddybjörnen fredriksson... det var ju faktiskt Lasse Berghagen. Jag ber om ursäkt för detta misstag men sitter fortfarande kvar och undrar vad skillnaden mellan dessa två herrar är (någon?). Jag menar, smörigt leende, en djup manlig ton i rösten, Förr - högklackade pjucks, utsvängda brallor, tokskjorta med krås, en knasig kavaj över det och smetigt, vågigt bakåtkammat hår... Nu- Helkostymer, galen slips och i övrigt samma...
=D

/J

Sämre, sämst, dansband...

Klockan har i ett kick snurrat fram till strax innan noll-ett-noll-noll och måndagen har glidit över till tisdag. Jag sitter här i Davvas vardagsrum och är just nu helt jävla mållös... Det mina öron & ögon nyss bevittnat har lämnat mig med ett bubblande illamående i maggropen samt en kännsla av obehag. Jag känner mig smutsig, äcklig och våldtagen. Min själ är våldtagen.
Om jag i denna stund vore allena skulle jag kunnat tro att jag överreagerat lite på det jag nyss skådat, men nu är fallet så att grabben som sitter i soffan bredvid även han är likblek, darrig och våldtagen i både ögon och öron. Om jag känner efter ordentligt så kan jag nog även ana smaken av bajs i munnen, även att jag varken druckit eller ätit något... (david har inte ens släppt en fis så det kommer inte från inhalering heller).

Så, vad fan är det egentligen vi nyss lyckats se och höra (klicka på bilder nedan för förstoring... och spana in. fy fan!)...




Jo, den här förbannade jävla dansbandskampen som SVT sänder just nu. huuugha, vilken resa! Som för i stort sett alla männsikor på vår jord har dansband inte heller undgått mig. Man kan givetvis början på Book's "ABC", man har heller inte undgått Torgny Melins "I'm a dansbander..." och man har hundratals gånger hört smöriga Christer sjunga om den där förbannade "Teddybjördnen Fredriksson" och le sitt smöriga leende som får varenda kärring över femtio att smälta, bli pigg i bäret och lämna spår efter sig resten av kvällen. Jag har överlevt dessa stunder, trots att jag faktiskt tror att dansband satt endel djupa spår i min sköra rock n' roll själ som med all säkerhet på något vis givit mig någon form av psykiska men.

Hur som haver... ovan nämnda har jag ändock överlevt. Jag har blivit snart 24 jäkla år, trots att dansband är så komersiellt att det lurar kring varje hörn och när som helst, likt en samuraj i natten, kan hoppa på en och sakta stypa en till döds.
Dock vet jag nu inte om jag kommer att klara denna natt efter vad jag bevittnat. Det här tar alla rekord i att vara det mest vedervärdiga som ställts på en scen, och framförallt visats i allmän TV sedan gud fan vet när!

Om någon ur Larz Kristerz någon gång skulle läsa detta så måste jag bara berätta för er:
- Ni vet väl att Eilert Pilarm är på skämt?

Så, det var sjukt skönt att lätta lite på mitt nu så tunga, söndertrasade hjärta... Nu behöver jag en nattcigg, jävligt bra rock och sedan krypa ner i sängen med min skönhet, och hoppas på att detta kan hela min själ.
Morgondagen är ännu väldigt oviss och läget är kritiskt, men med fröken fortuna på min sida vaknar jag med endast en svag känsla av självdestruktivitet, självmordsbenägenhet och kallsvettningar.
Dessa hinner nog dock gå över till min 35-årsdag då posttraumatiken hinner ikapp, ger mig en stroke och jag tar ett sista, för livet besudlat andetag.

Tack Larz Kristerz!
/J

RSS 2.0