Don't stop the Music

För några veckor sedan satt jag tillsammans med några vänner och drack pilsner och snackade skit. Samtalet grundade sig förmodligen som vanligt på dåliga skämt, tokiga berättelser och anekdoter från förr samt det stora samtalsämnet i allas våra liv, Musik.
Ni måste först förstå att jag och min umgängeskrets bär på en tung kronisk skada, kallad gravt musik(miss)bruk. Vi kan sitta i timmar och bara snacka om ett enda kort parti i en låt, bryta ner det och analysera det till den milda grad att... ja, att vad fan då!? Givetvis sker det hela alltid lite med glimten i ögat, men ändock, ni som inte vet det eller aldrig har tänkt på det...
Jag är en geek. En fullfjädrad jävla nörd. Fast i mitt, och således mina vänners fall handlar det inte om "nördsaker" som dataspel, programmering, "jag älskar matte" eller what not... utan om något så bra som Rock!
Om det hade gått hade jag fan ätit rock till frukost, rökt rock i cighylsan, köpt dyr rock på flaska och drukit det... ni hajar hoppas jag? Om inte - Om rock hade varit ett djur hade jag fan inte bangat på att ha tidelag! Klart, tydligt & pedagogiskt Jens!
Hur som helst; vårt samtal gick denna kväll från det ena till det andra helt i musikens tecken, och tillslut visade vårt flackande, sporadiska samtal oss vägen till ett musikämne som vi kom att fastna för hela kvällen och sedan dess har jag inte kunnat släppa det riktigt.
Det vi kom in på var om den nyskapande musiken någon gång kunde ta slut. Att det inte fanns något nytt alls, över huvud taget att skriva... alla slingor, melodier, riff etc var redan skrivna.
Jag är absolut ingen professor inom mattematik, men jag resonerade som så att det finns bara ett visst antal toner och ett visst antal takter. Någon gång borde alla dessa kombinationer vara gjorda och förbrukade. Jag tänker mig det ungefär som ett vanligt 3-siffrigt kodlås, där det är ganska logiskt att det inte finns mer än 1000 kombinationer (fn. 000 till 999).

Lämna gärna kommentarer och din synpunkt på ovanstående!

Hur det än ligger till, varesig musiken kommer att ta slut eller ej, så är det en jävligt hemsk tanke. Tänk att man sätter sig, vill slappna av lite och lira lite gura och så kommer man på att vad fan jag än lirar nu så finns det någon annan som spelat exakt dessa toner i exakt den här kombinationen i exakt den här takten... Jävlar vad tråkigt!

Och slutligen, det som egentligen fick mig att göra detta inlägg...
Jag läste på min vän Jon's blogg (www.javlaliv.blogspot.com) om hur ofta det händer att olika artister/musiker anklagar varandra för att ha plagierat (alltså kopierat och stulit) varandras musik. I vissa fall är det hela ganska tveksamt och det kan hända att man bara råkat skriva en truddelutt som blir lite snarlik en redan befintlig låt, eller oftast bara en kort slinga/melodi i en låt. Dock finns det ju vissa fall som känns jävligt självklara då hela låten tycks vara en näst intill exakt kopia dock i annan tappning. Jon uppmärksammade just detta i The Hives låt Tick, tick, boom som verkligen är för lik The Roofies Why you?. Hoppas Jason Shapiro som gjort originalet får rätt i den stämning han för ett tag sedan lämnat in.

So long!
/J

Livet just nu...

Ja, då har ytterligare snart en vecka avverkats och jag har återigen funnit mening i mitt förtillfället kanske meningslösa liv...
Jag har inget arbete att gå till och det finns ingen rutin på något alls i vardagen... och till råge på allt är jag dessutom fattig också, jävligt fattig!
Men! Men, men, men... konstigt, otroligt och kanske till och med mirakulöst nog har jag jävligt(!) roligt ändå och finner varje meningslös dag som går mening och glädje i de kanske mest knasiga saker. Jag har nog aldrig någonsin förut haft det så kul och knasigt så många dagar så många veckor i streck som jag haft de senaste veckorna...

Detta beror givetvis inte bara på mig, utan även på mina vänner som sitter i exakt samma lilla jävla eka som jag just nu... och det fina med det hela är att alla vet vi med oss att vi borde ta tag i de där jävla årorna som guppar i vattnet och börja ro mot ett mål, någonstans att gå i land och få oss på det torra. Men ack! Vi har upptäckt att vi sitter ganska jäkla bra i båten och att vi trivs med varandra, vilket också gör att vi börjat digga läget. Vi gillar att sitta är i den lilla ekan, i vår helt egna värld och bara driva dit strömmarna, eller ödet om man så vill, för oss.
Vi har sjukt jäkla kul tillsammans och delar brödralikt på det lilla vi har... och på det lever vi gött just nu! Vi alla vet ju förstås egentligen med oss att vi inte kan sitta där i skutan och driva för evigt... någon gång kommer strömmarna och vindarna att ta oss i land vare sig vi vill eller inte, eller så komer stormen och vi faller alla över bord och dras ner i havets djup, eller så kommer vi så småning om helt enkelt att tröttna där vi sitter och målmedvetet börja ro så svetten lackar.
Men! Men, men, men... konstigt, otroligt och ja, kanske till och med mirakulöst nog så trivs vi fortfarande jäkligt bra där ute i vår lilla jävla eka, i vår egen lilla värld där vi delar på det vi har och där vi varje meningslös dag som går finner mening och glädje i de mest knasiga saker!

Tack Danne, Bous, David, Oskar + någon glömd(?) och givetvis Anja, you rock my world sugar!

/Jens

Guldkompassen

Sjukt bra rulle:


Svänger mest just nu...

Stevie Ray Vaughn
Slash's Snakepit
Louse Hoffsten

Buckcherry
Black Rose
Megadeath
Black Crow
Trevor Hall
Ane Brun

Dagens trea:

I: Guldkompassen. En helt sjukt bra rulle alltså. Jag har fortfarande inte smält den... hur i helsike kan man skriva ett sådant manus. Den författaren måste knarka, annars kan man inte få sådär knasiga idéer alltså. Se den!!! Del två är enligt rykten på G.

II: Spontanbakning av det man hittar. Jag har garanterat aldrig någosin haft så roligt när jag har bakat förut som jag hade i söndagskväll... Öppna skåpen, kolla vad som finns, häll ner allt i en bunke och blanda. Ställ det sedan i ugnen, frysen eller kylen beroende på vad du hittar att ha i, i typ en timme. Stört gött blev det! Glöm dock inte den viktigaste ingrediensen:
kärlek!

III: Världens härligaste flickvän (eller pojkvän för dig som är man och homo eller brud & hetro). Jag är en av de som lyckats... jag har hittat världens bästa människa att hänga med. Anja kompletterar mig så jäkla bra och jag blir så jäkla glad av henne. Jag fattar inte något... vi har vart tillsammans över ett år och jag är lika kär som då. Vet inte vad hon gör med mig... och jag vill inte veta heller, bara det fortsätter. Jag rekommenderar att alla ni precis som jag hittar en sådan människa att spendera mesta delen av er tid med!

Vänner, ovänner, galenskap & party...

Woouuh, ännu en helg samt första veckodagen är avklarad... och jag har återigen på något mirakulöst vis lyckats att överleva både galet hög alkoholkonsumtion, skrattattacker, redneck-fighten på ankan etc etc. Nedan följer korta summeringar av vardera dag från fredag till nu (mådag kl. 01.26).

Fredag:
Jag, Danne & David beslutade oss för att köra en ganska lugn fredag, några bärs hemma hos mig, kanske lira någon biljard och sedan ta en öl eller två på harrys för att sedan svänga hem och vakna pigg & kry på lördagsmorgonen...
och som vanligt blev resultatet så långt ifrån det vi bara kunde hamna, haha! Det enda som följde planerna var att bara dricka några lugna stillsama öl hemma... mest pga att vi inte fick köpa någe på gröna affärn för att en korkad klant döpt Jens hade glömt ID. Vi fick köra på 3.5:or istället... vilket iofs blev helt perfekt.

Vi drog till Harrys kring 20.30. kring 23.00 hada vi satt i oss 3 st 6:or sambucca och en 7-8 bärs var och städade var det sista vi var. Dock fick vi en stor fanclub som hängde vid vårt bord hela kvällen och tyckte att vi var det bästa de varit med om ever, haha! Danne blev dålig och drog hem kring 01-tiden. Jag och Davva köttade i oss nåra bira till och drog efter stängning till Eddies kiosk för att köpa cigg. Där mötte vi en arab som insisterade på att köra oss hem, helt gratis.. klart vi tackade ja till det!
Vi väcker danne och davva somnar. Jag o danne sitter snackar skit, dricker någon folkbärs och lyssnar på crazy psykadelisk rock från 68 till tidiga morgonen.

Lördag:

Hangover, hangover, hangover... yes indeed. D&D vaknar efter två timmars sömn och drar ner på stan och tokshoppar. Jag vettifan hur de pallade det, jag drog hem till Davva, tappade upp ett bad med skum, la mig i karet & läste aftonbladet.
När de kommer tillbaks från stan drar vi till Bous och startar igång festen. Det är nu Jag, danne, Bous, Davva och George i samlingen. Stämningen är som vanligt i vårt gäng jävligt bra!
Kring 20-tiden slänger vi oss på bussen och drar till replokalen där Jelena och Johan (davvas bror) joinar festen.
Jag, Danne & Bous drar igång ett Jam och har de jäkligt gött. Johan sörplar 7.5:or och blir tokfull fort. Vi andra skrattar.
Jelena bygger en borg av burkar...


Kring 23 drar vi till Ankan. Jävligt skön stämning och vi har det galet sköj... ända tills en snubbe vid namn Nicklas helt utan anledning hoppar fram & nitar Danne på käften.
Detta utlöser kalabalik och storslagsmål. Hela Ankan förvandlas till en krigsscen och det känns som om jag är med i en crazy vesternrulle. Folk slår varandra till höger och vänster,  det flyger både prylar, människor och blod runt om i lokalen & vakterna hinner inte med. Efter 20 minuters slagsmål stormar polisen in och hjälper till. De griper folk överallt och det hela lugnar ner sig. Ankan stänger o vi köper några 6:or folkbärs & drar iväg på efterfest hos Bous. Vi håller på till jag vet inte när, sedan traskar jag, danne, jelena och davve hem till davve lägger oss i sofforna, drar drar igång hitta nemo, snackar skit och somnar.

Söndag:
Vaknar i Davids soffa, yr och jävligt och undrar först vad som hände.. kommer på vart jag är och hur jag landade där. Jelena rymmer iväg hem för hon har mycket att göra. Vi andra tre börjar snacka om att dra & handla lite käk men kommer snabbt på att vi inte är särskillt sugna på att gå en enda meter... Beställer pizza med hemkörning och ligger utslagna i sofforna hela dagen. Kollar igenom tre filmer och mår jävligt gött. Framåt kvällen ångrar jag och david att vi inte köpt någe gött att tugga på och kommer på den briljanta iden att vi ska baka något av det vi hittar i skåpen.
Mjöl, Smör, Kakao, Kokosmüsli, Socker, Grädde, Bakpulver, Florsocker, Ströbröd och Krusbärsmarmelad... vi körde det hela i ugnen på 175 C i ca 40 min.
Förstår om det låter jävligt knäppt men alltså vilken jäkla kaka vi fick till av det där. Hur gött som helst!


Vi kollade på ännu mer film och kring 03.30 traskade jag hem till mig. Var trött som fan när jag kom hem men blev på något vänster plötsligt pigg och kunde inte somna förens kring 6...

Måndag:
I panik slår jag upp ögonen och får en kännsla av att hela huset håller på att rasa. Det kommer sjukt höga ljud och det skakar, på riktigt, det skakar! Först fattar jag inget men kommer sedan på vad som försiggår. Lägenhetsrenovering hos grannen. Klockan är kring 09 och de börjar köra med bilmaskin (se bild)
Jävligt jobbigt som ni kanske förstår! Jag var fortfarande för trött för att orka dra iväg och göra något, men samtidigt ville jag bara bli av med det jävla oljudet... Jag fick världens bästa idé, bäddade upp ett berg med täcken och kuddar på golvet framför TV:n, drog i Prison Break i DVD:n, kopplade in hörlurar i tv:n och köttade upp ljudet tokhögt... och vipps så vart jag av med bilmaskinsljudet. Sedan fastnade jag helt framför TV:n i fem timmar. Såg klart hela sesong ett som Danne lämnat här... fan var är sesong två!? Give it to me!!! haha!

Nu sitter jag i soffan och snackar med Anja på facebooks-chatten samtidigt som jag skriver här... Hon är i Torsby och hälsar på familjen. Jag saknar henne så oändligt mycket. Är verkligen galet kär i den tokiga lilla flickan.mmmh min!

Huuu, börjar bli time att få lite sömn asså... får väl kanske fixa dagens trea också. Hm, får se om det blir något med det.

Rock out!
/J

Jävla morgon...

Fan, när jag gick upp tänkte jag att jäklar vilken bra dag det ska bli... ta den sedvanliga morgonpromenaden, få pengar, köpa några öl och gött käk och hänga hemma med Davva, Danne och Bous ikväll och laga världens bästa krubb & vara stört grabbiga.Vi har nämligen FlickFritt i helgen.. Anja åker iväg till sin familj i Torsby och kommer hem igen i början på nästa vecka.
Dock så blev morgonen inte riktigt som jag tänkt. Jag gick upp, satte mig vid datorn för att kolla nätbanken, loggar in och upptäcker vad...(?), jo den där jäkla A-kassan har inte kommit in så jag äger typ arton & femtio.


Lagom uppstressad och lite smått upprörd över denna syn ringer jag till a-kassans kundtjänst och tänker att det här skall väl gå att reda ut. Samtalet börjar i lugn och fin ton och tanten kändes ändå ganska vänlig till en början.
Hon tar person nr. osv och loggar in åt höger & vänster och hmm:ar lite lätt då och då. Efter några minuters väntan hör jag:

"- Då ska vi se Jens. Jag ser här att vi mottagit din anmälan och din förfrågan om ersättning har blivit godkänd. Du är ersättningsberättigad from. 1 oktober och skall få dina utbetalningar den 24:e varje månad."
Hon tystnar lite, tar ett andetag och säger:
"- Ja, det är ju idag det. Det är konstigt att du inte har fått några pengar ännu.
"- Jo, jag misstänkte väl att det skulle vara så" sa jag och fortsätter "kan du lösa så att jag får pengarna nu, eller i alla fall början på nästa vecka?"
-"Ehm, tyvärr Jens men jag har ingen möjlighet att göra det. Vårt system tillåter oss att endast göra utbetalningar den 24:e i vardera månad så jag får be om ursäkt och be dig vänta till nästkommande månad då du givetvis får utbetalningar för både oktober och november månad"

Jag känner hur det börjar koka inom mig och jag säger:
-"men ni förstår väl att jag är helt pank och inte kan betala räkningarna nu för att NI har råkat missa att göra ert jobb?"

Kärringjävel: "Jo, jag förstår det... och det är ju olyckligt, men du förstår vårat system är sådant att utbetalningar endast kan ske en dag i månaden, nämligen den 24:e... Kan du inte hitta någon att låna pengar av under tiden du väntar?

- "Du förstår fan ingenting och det är jävlar i mej du som kommer att bli olycklig om du inte ger mig mina pengar" sedan la jag på och ångrade att jag skällde på stackars tanten.. det är ju trots allt inte hennes fel personligen.

A-kassa-tanten

I mina ögon ser tanten på a-kassan ut såhär.


Jaha, så vad fan ska jag göra nu? Jag har levt på besparingar sedan jag början på september, så de är förstås slut nu ca två månader senare. Jag har inga cash alls och ska överleva till 24:e november tycker uppenbarligen tanten på a-kassan. Gött läge Jensa! Jaja nu ska jag fanimej inte bry mig mer om det utan skratta och ha en fantastiskt rolig jäkla helg ändå... Jag har ju trots allt världens finaste, mest fantastiska flickvän och sjukt bra vänner att hänga med.

 

 

PS. Sorry att jag missade kvällsskrivningen och framförallt dagens trea igår, glömde av det faktiskt. Men jag får ta igen det idag...

Cheers! /J


Morronpromenad, som vanligt fast annorlunda...

Klockan 9.30 i morse ringde klockan och jag visste direkt vad som väntade... Kaffe (dock utan cigg för vi är fattiga), skön musik och skitnsack hos David och sedan vår traditionella morgonpromenad.
Idag traskade vi en rejäl jäkla runda och utforskade vad som för oss tidigare varigt okända marker. Sicket äventyr!
Två timmar var vi ute och lunkade... mycket tack vare dagens väder. Helt sjukt skönt höstväder idag alltså!


På vägen stötte vi även på coola moppekids som smygrökte runt skolknuten, söta tanter med gångstavar, en och annan grävmaskinsgubbe och en jäkla massa röda, gula och gröna höstlöv.

Nu är det dax för dagens 2:a kaffekôpp, sedan fräscha upp sig lite och därefter dra ner mot stan och hänga med vänner... Oh my god vilka produktiva liv vi har alltså!

Nypromenerade

Chip!

Dagens trea...

1. Stekt laxfilé med strips & bearnaisesås. Avnjutes bäst i skönt sällskap!
2. Frida. Alla människor borde ha en egen Frida. Även om de hade det skulle hon i och för sig aldrig vara lika bra som våran frida, but still...
3. Gitarr. Inget är så avslappnande & samtidigt roande och gött som att sätta sig & bara dra några riff på gitarren alltså. Du som lider av rastlöshet och inte har så mycket att göra på dagarna - köp en gitarr vettja!

Snart torsdag...

Om några minuter har ännu en dag checkat ut och en ny ligger framför mig...
Det har vart en jäkligt skön dag faktiskt. Var ute o promenerade i ca tre timmar i eftermiddags... bara gick och gick, smakade på hösten och rensade skallen lite.

Strax efter jag kom hem ramlade Anja & Frida in och körde på strips, lax och bearnaisesås. Kittlade dödsskönt i kistan efter min tokpromenad! Efter krubbet gled jag upp till Davva och som vanligt sörplade vi i oss kaffe och rökte några cigg över lite skitsnack. Davids bror slängde igång Blade III, en dålig, stenhård vampyr-actionrulle med Wesly Snipes i huvudrollen. Den var så jäkla intressant att både jag o davva slocknade i soffan mot slutet... Ni hajjar va!?


Lagom till eftertexterna vaknade vi igen och svängde ner till mig & Anja igen. Anja var skogstokig och lekte monster, psykfall och försökte få oss andra att leka med henne, Frida låg på golvet framför TV:n och försökte kolla på bonde söker fru, David såg ut som ett frågetecken, skrattade och skakade på huvudet åt det som försiggick och jag orkade inte ens tänka utan försökte stänga ute det hela... vilken cirkus!

Ja, ni ser ju hur tokig hon är liksom!

Det är skojsamt att frida är här och hälsar på... hon är en bra flicka hon! Nu ligger de äntligen i soffan, tysta som myror och ser på scrubs. Ska nog gå och lägga mig i sängen strax o sova några timmar. Davva kommer i morrn klockan tio på frukostkaffe, sen blir det promenad.


Nu är det fan dax att sluta, anja börjar kalla mig plommongurka (!!?), måste dra o sätta stopp för det här..

Ciao!

Prison Break

Gött i Bött!

13.20 och det är höst som fan.

Mår bättre idag. Vaknade kring halv elva, gick upp slog igång lite thé och satte mig i soffan. Det känndes jäkligt skönt att sitta där och fånga solstrålarna som tränger in genom träpersiennerna... i alla fall så känndes det skönt enda tills jag insåg att jag frös. Jag ställde mig upp, gick fram till fönstret och kikade ut.
Då insåg jag att det inte var så jäkla skönt längre.. det är blött, kallt, blåsigt och hösten har uppenbart bara ramlat ner och landat på oss. Även om den egentligen kanske smugit sig på så känns det inte så.. det känns fanimej som om det var sommar igår och höst idag. yuuääsch!
Inom en snar framtid lämnar jag detta landet och flyttar söder ut. Jag klarar inte av att leva i den svenska bittra kylan och i detta mörker som så tidigt om dagarna faller in. Enda gången höst är mysigt är om man sitter i en nice stuga på landet med skönt sällskap och värmer sig framför den öppnaspisen, i vilken lågorna flammar för fullt medan man hör det piskande regnet och den ilande vinden utanför... men så kan man ju inte sitta en hel höst.

Nog om det. Jag var ensam ute på min morgonpromenad idag... David svarade inte. Han kanske sov. Igår kom Frida till mig och Anja. Kul! De gick dock upp tidigt och drog iväg till Anjas skola.

Undrar vad jag ska sysselsätta mig med idag... blir nog ett, kanske två avsnitt Prison Break nu, sen ska det duschas. Efter det vettikatten... lite mat kanske, har inte käkat någe ännu.

Tjoh!

Dagens trea...

Lite då & då kommer jag tipsa om dagens tre bästa saker... nu inviger vi med:

1. Slash's Snakepit både "It's five o'clock somewhere" & "Ain't life Grand" är vrålbra plattor.
2. Prison Break. Om du verkligen inte har tid att fastna framför TV:n flera timmar är detta inget att rekommendera.
3. Morgonpormenader med en skön vän. Förr var det bara cigg & kaffe på morgonen, nu är det det plus en promenad och en vän att snacka skit med. Helt fantastiskt och en bra start på dagen!

Sjukdom, Slash och Prisonbreak.

När man vaknar av att illamåendet överaskar en lika hastigt som en smäll på käften ofta gör och man praktiskt taget måste studsa upp ur sängen, rusa in på dass och använda toalettstolen som någon jävligt knasig huvudbonad de första minutrarna av ens morgon, då vet man att man har en skön dag framför sig...

Just detta hände mig i morse. Jag som skulle ha en jäkligt cool dag idag. Kl 09 skulle jag käkat frulle hos Davva, ungefär kring 10 skulle våran dagliga morgonpromenad (jajaja, vi har slarvat lite ibland men iaf vår varannandagliga promenad!) äga rum då vi hade tänkt att gå ner till stan och värma upp inför balletten med en kopp kaffe på lämpligt café.
Ja - du hörde rätt, värma upp inför balletten!! haha! Jag och davva har fan ansträngt oss och valt ut svinsnygga kläder dagen till ära, bara för att vi skulle vara med Anja's dansklass på deras balettlektion idag.
Shit alltså, vi snackar leopardtights, mörklila benvärmare, vita kortkort-shorts och ett ballt gult boxarlinne med spritreklam på magen... woah, dessa små jäntor i dansklassen hade ju kissat ner sig av lycka av att se mig och Davva i denna häpnansväckande, chockerande sexiga outfit. Holy Macaroni!


Istället för detta äventyr har jag haft fullt upp hemma... eller hur!? Det känns som om jag håller på att implodera och således förvandlas till ett svart hål. Jag har ända sedan 9 i morse gått runt i ikeatofflor, mjukisbyxor, hoodie och kännt mig förjävligt, men ändock som en bättre ozzy (I guess).

Jag har lyssnat på Slash's Snakepit plattan "It's five O'clock somewhere" säkert 10 ggr idag... men det är så jävla bra så det inte är sant. Damn! Utöver det så har jag sökt ett nytt jobb idag också... som leklandsansvarig, yepp.
Jag har alltså sökt positionen att bli ansvarig för ett 2000kvm stort lekland på Nöjesfabriken i karlstad... shit vad kul! Där skulle jag trivas som fisken i vattnet... leka is king liksom! Kriterierna och meriterna de ville att den sökande skulle ha var i stort sett en rak beskrivning av mig. Kan inte bli bättre!


Nu på kvällen svängde Danne förbi och droppade helt spontant av sesong 1 av prisonbrek för han tyckte synd om mig nu när jag var sjuk och har tråkigt. Jäkligt cool, har bara sett lite av några spridda avsnitt förut när man sappat på Tv:n men nu har jag suttit och glott på de tre första avsnitten och lirar lite gura samtidigt... sjukt bra! Blir helt Hookad av serien.

Ska nog fortsätta att kolla nu faktiskt, see ya!

/J

RSS 2.0