Världens mäktigaste man... huh?


Då är det åter igen dags att rösta fram vem av två män som tillsammans med sin familj skall få den stora äran att flytta in i ett stort vitt hus i staden Washington DC, USA . Aldrig förut har det Amerikanska presidentvalet varit så uppmärksammat och bevakat som i år. Hela världen tycks hålla andan. Den tycks nästan skaka och svettas av nervositet. Allt detta handlar om en sak;
-Vem som skall bli USA's nästa ledare och därmed den som alldeles för ofta benämns som världens mäktigaste man.

Jag kan inte på något vis förstå varför större delen av världen (den som alltså ligger utanför USA's landsgräns) skall hetsa upp sig, stressa, vara nervösa eller över huvud taget bry sig så mycket som den tycks göra om denna händelse.
Okej att man kanske kan tycka att det på något vis kan vara lite intressant eller spännande att följa detta, men allvarligt...
Tror så många människor att detta val faktiskt kommer att påverka världen så jäkla mycket vem av dessa kandidater det än blir som betitlas president? Och, främst av allt: Övriga världen (fortfarande den utanför USA) kan inte på något vis alls påverka detta val på något sätt. Det blir helt enkelt den det blir.

Jag läste idag att det till och med fanns vissa länder/platser i världen som hade infört någon typ av extra ledighet (alltså typ röd dag, eller halvledig dag) för att folket skulle kunna följa hela valet... sjukt!

Alltså kort sammanfattat:
Inte nog med att det här valet, endast valkampanjmässigt, kostar över 1 jävla miljard dollar (alltså tusen miljoner dollar!!), utöver det ska tiotusentals, kanske hundratusentals eller kanske, kanske miljontals människor vara lediga från jobben världen över (räkna på vad det kostar om du vill). Till detta kan man lägga till vad alla omställningar, omorganisationer, avgångsverderlag för de sittande makthavarna i USA som tvingas avgå etc etc etc... listan kan göras hur lång som helst!


En artikel som en (faktiskt Amerikansk) forskare/proffessor skrivit om årets val var att den totala kostnaden för detta presidentval globalt sett skulle landa kring 30 miljarder dollar... all inclusive så att säga.
Detta är alltså lika mycket cash som BNP (alltså det samlade års-värdet av ett lands totala konsumtion av produkter och tjänster, plus värdet av bruttoinvesteringar, plus värdet av exporten minus importen) i Bolivia eller Mosambique.

Det är helt sjukt att ett enda val som i sista änden står mellan TVÅ män ska kosta lika mycket stålars som att driva ett helt land i ett år!

För att göra det hela klarare måste jag fan även dra till med räknesätt a'la Jens... jag räknar i bärs. "hmm, ska jag köpa pizza + dricka för 80 spänn?... Nejfan de e ju 8 bärs på systemet ju!"
Presidentvalet kostar helt enkelt ungefär 3000 bärs var till hela sveriges befolkning! Sug på den du!



Over and out!

Kommentarer
Postat av: Davva

:))Mycket bärs blir det.

Ett riktigt nice inlägg supernice.

2008-11-05 @ 03:31:03
Postat av: Henric

Dom ska ge fan i våra bärs..... ro hit med 3000 bärs så kan jag välja president åt amerikanarna, jag är säkert bättre lämpad än dessa oallmänbildade (fasen finns det ordet eller hittade jag bara på det) amerikaner som inte vet vad som händer utanför sitt eget land....



Skön blogg du har förresten

2008-11-05 @ 22:39:16
Postat av: Jimmy Malmqvist

Dom fick dig att blogga hårt om det iallafall!

2008-11-05 @ 22:46:33
URL: http://jimmymalmqvist.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0